Dlaczego opcja Archiwalny jest nieaktywna - przenoszenie pracownika do archiwum

Klaudia Lepak
Klaudia Lepak
  • Zaktualizowano

Dotyczy produktu: Symfonia Kadry i Płace – wszystkie wersje

Kiedy stosować

Skorzystaj z tej instrukcji, jeśli podczas przenoszenia pracownika do Archiwum opcja archiwalny dostępna po kliknięciu na pracownika prawym przyciskiem myszy  jest niedostępna, wyszarzona.

 

Jak przenieść pracownika do archiwum

Proces jest opisany w instrukcji Przeniesienie pracownika zwolnionego do archiwum.

Przyczyna nieaktywnej opcji archiwalny

Przyczyną nieaktywnej opcji archiwalny jest próba przeniesienia pracownika na okresie, gdzie pracownik jest zamknięty.

Pracownika możesz przenieść do archiwum w otwartym okresie płacowym oraz nie wcześniej niż w następnym miesiącu po rozliczeniu wynagrodzeń i wykonaniu raportów ZUS.

Wymagane uprawnienia

Aby przenieść pracownika do archiwum, użytkownik musi mieć aktywne prawa efektywne: Rodzaj: uprawnienia płacowe: Edycja danych płacowych, Edycja systemu wynagrodzeń.

Czy ten artykuł był pomocny?

Liczba użytkowników, którzy uważają ten artykuł za przydatny: 0 z 0